Contact

Locatie

)

Openingstijden

ma-di-don-vrij: 09:00 – 17:00

E-mail

Voor vragen, opmerkingen, suggesties en informatie.

7 + 4 =

FAQ

Veelgestelde vragen!

Staat je vraag er niet tussen? Bel of mail me!

Wanneer kan mijn kind terecht voor Engelse lessen?

Ik begeleid kinderen tussen de 11 en 15 jaar. Een reden kan zijn dat je kind er niet zo goed voor staat op de middelbare school of dat je kind op de basisschool zit, niet zo veel Engels heeft gehad en zich goed wil voorbereiden op de middelbare school.
Ik heb veel ervaring met dyslectische kinderen dus als je kind dyslectisch is of een andere taalhobbel heeft, kan ik hem of haar verder helpen. Engels is voor hen vaak veel lastiger dan Frans, Spaans of Duits. Wacht dus niet te lang met het zoeken van hulp.

We spreken samen af hoe vaak je kind begeleiding nodig heeft, 1x in de week of op losse afspraken. De afspraken hiervoor maken we in overleg.

Waar geef je de Engelse les?

De lessen kunnen bij jullie thuis gegeven worden of eventueel bij mij thuis of in een bibliotheek.

Hoeveel lessen heeft mijn kind nodig?

Dat hangt natuurlijk af van hoeveel achterstand er is en hoe snel je kind het oppakt. Als we aan grammatica werken is er meestal na de eerste les al veel duidelijker geworden. Je kind krijgt er dan al een beetje vertrouwen in dat hij/zij het wel gaat snappen. Na een aantal lessen is het zelfvertrouwen nog verder gestegen.

Bij grote achterstand is het verstandig om een aantal maanden RT-lessen te nemen zodat er tijd is om vanaf de basis omhoog te werken.

Bij kinderen met dyslexie kan het nodig zijn om zelfs jarenlang structurele ondersteuning te krijgen omdat het voor hen simpelweg te lastig is om het zelfstandig te doen. In dat geval zou u de kosten van de begeleiding misschien bij de gemeente vergoed kunnen krijgen.

Geef je ook huiswerk op?

Soms wel en soms niet. Het is voor de vorderingen soms wel nuttig om nog eens met de stof die we in de les hebben behandeld bezig te zijn. Ik kan bijvoorbeeld een oefening op papier geven, of een uitspraakopdracht (oefenen voor de spiegel!),  een leesopdracht of woordjes laten leren (schrijven).
Maar ik stel de rust in het hoofd van je kind voorop, dus als de agenda al vol staat dan geef ik geen huiswerk.

Wij hebben op school slechts een paar leerkrachten die Engels geven lastig vinden. Zou je ook alleen hen kunnen helpen, ipv het hele team?

Ja, zeker! dan gaan we met een klein groepje gericht aan de slag.

Kan mijn kind ook met een klasgenootje samen extra Engelse lessen krijgen?

Ja, dat kan. Dat maakt het voor jullie voordeliger. Het is dan wel voorwaarde dat de kinderen op hetzelfde niveau begeleiding nodig hebben. De RT-lessen kunnen bij een van de kinderen thuis of bij mij thuis worden gegeven.

Geef je een bepaalde garantie op de vooruitgang die mijn kind maakt?

100% zeker dat je kind vooruitgang boekt! Over hoeveel rapportpunten vooruit en hoe snel vooruit hij of zij gaat kan ik geen garantie geven. Wel kan ik na de eerste les een indicatie geven van hoeveel tijd en werk er naar mijn mening nodig is. De inzet van je kind heb ik daar wel bij nodig!

Hou je naast de begeleiding ook contact met de leraar op school?

Bijna nooit. Het is vaak juist fijn als de leraar en ik als begeleider op een andere manier werken (wel dezelfde stof aanbieden natuurlijk). De moeilijkheid wordt dan op twee manieren behandeld waardoor het gemakkelijker binnenkomt.

Kan je een Engelse les in alle groepen van de basisschool geven?

Ja, ik heb veel ervaring in alle groepen van de basisschool.

Kan je onze school helpen met het kiezen van een nieuwe Engelse lesmethode?

Zeker! Ik ben goed in het analyseren van de wensen en behoeften van een team en in het vinden van een passende oplossing daarbij. Wanneer ik een paar methodes heb geselecteerd op basis van gesprekken met de schoolleider en/of teamleden, kunnen we er een paar uitproberen. Dan komt er al snel een methode naar boven die de voorkeur krijgt.

Wat kosten de lessen?

RT-lessen bij jullie thuis komen neer op het volgende:
1 kind: €45 per uur/ €35 per 45 min.
2 kinderen: €55 per uur/ €40 per 45 min.
3 kinderen: €60 per uur/ geen kortere les.

Bij afname in 1x van 10 lessen van een uur krijgt u 5% korting en bij afname van 15 lessen in 1x krijgt u 8% korting. Betaling kan ook per maand geschieden.

De factuur stuur ik na de eerste of tweede les.